Reseptin kyseiseen kakkuun löysin blogimaailman syövereistä. Me kirjoitellaan reseptejä
netistä käsin ylös milloin minkäkinlaiselle paperille tai kirjekuoren repaleelle, joten toisinaan alkuperäisten ohjeiden lähde unohtuu. Pienen etsimisen jälkeen ohje kuitenkin löytyi, eli alkuperäiseen ohjeeseen pääset tästä.
Maidoton kinuski-omenakeikauskakku
50g Sunnuntain laktoositonta leivontamargariinia
1 dl sokeria
1-3 omenaa
1 dl Alpron soijamaitoa
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 dl sokeria
1,5 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
1/4 tl suolaa
1 dl rypsiöljyä
3 kananmunaa
1 dl Alpron Soya Airy&Creamy
1 dl fariinisokeria
Uuni noin 175 astetta kuumaksi, paistoaika 40-45 minuuttia.
Tällä ohjeella se kauan kaivattu onnistuminen sitten tuli! Ensin voidellaan kakkuvuoka ja vuorataan se leivinpaperilla (voideltuna paperi tarttuu paremmin vuokaan). Lohkotaan omenat valmiiksi. Sulatetaan kattilassa margariini ja sokeri. Kiehauta kinuski. Tässä oli ensimmäinen ansa: kinuski pitäisi keihauttaa, mutta me keitettiin sitä ehkä hieman liian pitkään - sokeri ja rasva erkaantuivat toisistaan eli ei ollut ihan täydellistä kinuskia mutta uunissa kypsymisen jälkeen ei tätä huomaa. Painele omenalohkot kinuskin päälle.
Seuraavaksi sekoitetaan kuivat aineet keskenään. Vatkataan munat, maito ja öljy, jonka jälkeen lisätään kuivat aineet seokseen (siivilöiden tai ilman - riippuu panostuksesta ;)). Kaadetaan taikina kinuskin ja omenoiden päälle. Sitten uuniin!
Kakku keikautetaan lautaselle jäähdyttyään noin 20 minuuttia. Lopuksi keitetään vielä herkullinen kinuskikuorrute kermasta ja fariinisokerista, joka levitetään kakun päälle. Hyvä ohje kuorrutteeseen löytyy Kinuskikissalta.
Kinuskia tehdessä saa olla tarkkana, ja kannattaa keskittyä vain siihen. Allekirjoittaneelta kärähti päivän ensimmäinen satsi, kun rakas ystäväni Terhi sattui leipomisen lomassa soittelemaan. Älä siis rupattele kaverin kanssa samalla.
Hillakin maistaisi mielellään. |
Vihdoin voin keskittää energiani seuraavaan leivonnaiseen!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti