5.10.2014

Kesän juhlaruokailuja, NAM

Mikä tapahtuma olisikaan ihanampi kuin kesähäät? Ei kyllä sitten mikään! Tänä kesänä pääsimme juhlimaan kaksissa aivan ihastuttavissa häissä kera ystävien. Ohjelmaa ja oleskelua oli molemmissa juhlissa juuri sopivasti, ja kylläpä oli maistuvat ruuatkin molemmissa. Tällainen hyvän ruuan ystävä ottaa kaiken irti herkullisista buffetpöydistä eikä tänäkään kesänä ylilyönneiltä vältytty...

Molemmissa häissä oli huomioitu erityisruokavaliot jälleen kerran todella hyvin. Molemmissa juhlissa ruoka haettiin buffetista, jossa ruoka-aineiden sekoittuminen on usein erittäin todennäköistä. Toisessa juhlassa oli järjestetty aivan oma pöytä erityisruokia varten, kuinka hienosti ajateltu! Nikokin kävi reippaana poikana kysymässä tarjoilijoita, että missähän se ruokavammaisten pöytä sijaitsee... Kysyvähän ei tunnetusti tieltä eksy ja Nikonkin maha saatiin täyteen ruokaa.

Toisessa juhlassa puolestaan oli alkuruuaksi kasattu Nikolle oma annos, joka tuotiin pöytään tarjoiltuna. Aikamoista luksusta! Pääruoka herätti pöytäseurueessa hieman hilpeyttä, sillä tarjoilija tuli pöytään kertomaan Nikolle, että nyt ei olisi erillistä annosta kasattuna. Tarjoilija kertoi, että perunoissa on tillivoita (joka luonnollisesti sopimattomien listalla), mutta liha ja vihreä salaatti ovat maidottomia. Pääruualla oli runsaasti kalaa (ihanaa!), jota Niko ei kala-allergiansa vuoksi voinut syödä. Ruoka-aineiden rajallisuus oli siis se hilpeyttä aiheuttanut tekijä ruokapöydässämme, mutta eipähän tuo mitään haitannut - meillä syödään usein arkenakin lihaa ja salaattia.

Jälkiruuat olivat molemmissa juhlissa mitä herkullisempia, ja Nikollekin löytyi runsaasti herkkuja. Erityisesti soijajäätelö karhunvatukoiden kera näytti niin herkulliselta, että olin lähes kateellinen! Kateutta hillitsi kummasti jäätävän kokoinen pala tuplasuklaakakkua, jota oli tietenkin syötävä myös Nikon puolesta.

Täytyy lähettää valtaisat kiitokset, niin hienosti kaikki häitään juhlineet ystävämme ovat huomioineet ruokarajoitteisetkin vieraat. Siitäkin huolimatta, että yhteyshenkilö ei ole välttämättä muistanut aivan ajallaan ilmoitella näitä rajoitteita :D Pahoittelut siis tästä, lupaan tulevissa juhlissa skarpata asian suhteen. Ensi kesäksi ei olekaan vielä häitä tiedossa, kutsuja siis odotellaan intopinkeinä ;)

Ruokakuvia ei tullut häissä napsittua, joten laitetaan nyt blogin ensimmäiset asukuvat piristykseksi. Pitää olla varovainen ettei tästä tule vielä muotiblogia.


T:Essi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti