Hetken mietittyäni totesin, että mieli teki tosiaankin pullaa (Kenen nyt ei tekisi mieli pullaa?). Leivoin sitten puolet edelläolevasta taikinasta eli 2,5 desin pullataikinan, josta sai pellillisen pullia.
Korvapuustit (250°C, 8-10min)
5 | dl | (soija-)maitoa tai vettä (42°C) |
1-2 | pkt | kuivahiivaa |
2 | dl | (ruoko-)sokeria |
1-2 | rkl | kardemummaa (tai maun mukaan) |
2 | tl | suolaa |
1 | muna | |
200 | g | margariinia sulatettuna |
~1,5 | l | jauhoja |
- Lämmitä maito 42-asteiseksi (hieman kättä lämpöisempi) ja sekoita sekaan sokeri, kaardemumma, suola ja muna. Sekoita hiiva n. 7 dl:aan jauhoja ja sekoita maidon joukkoon.
- Lisää sulatettu margariini ja loput jauhot sekaan käsin vaivaten pöydällä. Taikina on valmista kun pinta alkaa olla kiiltävä.
- Kohota peitettyä taikinaa kulhossa esim. hetken päällä olleessa mikrossa, lämmintä vettä sisältävässä lavuaarissa tai uunin päällä samalla kun lämmität sitä.
- Kun taikina kohoaa, lämmitä uuni 250-asteiseksi ja valmista täyte.
125-150 | g | margariinia (pehmitettynä) |
1 | munan keltuainen (ylijäävän valkuaisen voi käyttää voiteluun) | |
2 | dl | (fariini- tai ruoko-)sokeria |
~0,5 | dl | jauhoja |
lisäksi | ||
kanelia tai vaniljasokeria |
- Kun taikina on noussut n. kaksinkertaiseksi, levitä pöydälle jauhoja ja kauli taikina 25×85cm kokoiseksi levyksi.
- Vaahdota sokeri ja munan keltuainen ja lisää sekaan jauhot. Levitä täyte ja kaneli/vaniljasokeri levylle. Kääri taikina tiukalle rullalle ja leikkaa kolmionmuotoisiksi paloiksi.
- Nostele palat pellille kolmion kärki ylöspäin ja paina molempia peukaloita käyttäen kärki peltiä vasten. Kohota hetki peitettynä.
- Halutettasi voitele valkuaisella tai sokerivedellä ja ripottele päälle raesokeria. Paista 250 asteessa 8-10min.
Tuli aika rumia osasta, mutta eihän se makuun vaikuta! |
Ihan näin kirjoituksen lopuksi on mainittava, että nuo kaivatut pullat oli Essi tarkoittanut leivottavaksi jääkaapissa olleesta Danerolles'in 6 kanelbullar-valmistaikinarullasta. Jäipähän kakkosvaihtoehto jääkaappiin odottamaan käyttöään.
Edit 3.10.
6 kanelbullar -taikinasta tosiaan sai tehtyä 6 kanelipullaa. Taikina tuli purkista ja väliin piti levittää omat rasvat ja kaneli-sokerit. Ei kyllä makunsa tai rakenteensa puolesta pärjää alusta asti kotitekoisille pullille.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti