3.10.2013

Suolainen kinuskikastike

Kävinpä alkuviikosta kaupassa ruokaostoksilla ja mukaan tarttui heräteostoksena Classicin pekaanipähkinä-suolainen kinuski -jäätelö. Hupsis - älkää kertoko Nikolle ;)

Tästähän se ajatus sitten lähti. Kinuskikastike on ollut lapsuudesta asti ihan suosikki eikä edes millään suklaakastikkeilla ole ollut asiaa kärkikahinoihin. Kinuskikastike on ihan parhaimmillaan vaniljajäätelön kera, uskoisin sen myös sopivan esimerkiksi amerikkalaisten pannareiden kaveriksi. Ai että!

Jonkin verran erilaisia kokkaus- ja leipomisohjelmia katsoneena sekä tuosta jäätelöstä inspiroituneena päätinkin kokeilla tehdä ihan omin pikku kätösin suolaista kinuskikastiketta, Niksulle sopivana tietenkin!

Suolainen kinuskikastike                               (alkuperäinen ohje täältä)

1 cup sokeria (meillä olikin sokeri vähän vähissä, joten suurimmaksi osaksi käytettiin fariinisokeria, hyvin toimi!)
1/4 cup vettä
3/4 cup soija(kuohu)kermaa
3½ rkl laktoositonta margariinia
1 tl merisuolaa (meiltä löytyy ihanaa pinkkiä vuori-ja merisuolaseosta<3)
1 cup = n. 2½dl

Ensin laitetaan hellan levy miedolle lämmölle. Laita vesi ja sokeri pannuun/kattilaan. Lisää levyn lämpöä niin seos alkaa kiehua. Anna kiehua sekoittamatta noin 5 minuuttia ja ota pois liedeltä. Lisää kerma ja sekoita varovasti. Lisää margariini ja suola. Sekoita tasaiseksi. Siirrä kastike astiaan, esimerkiksi söpöön lasipurkkiin ja anna jäähtyä. Valmista herkuteltavaksi!

Meillä ei ihan koko satsi mahtunut yhteen purkkiin, joten Niko-raukka joutui äkkiä ottamaan jätskin pakkasesta ja tekemään itselleen siitä annoksen, johon kaadoin suoraan pannusta kinuskikastikkeen loput. Otin myös itselleni hieman jätskiä ja kylläpä oli herkkua! Meille ei enää osteta kinuskikastiketta (ei sillä että sitä olisi kauheesti muutenkaan ostettu :D), tästä lähtien se tehdään itse :) 

Suolaa voi laittaa oman maun mukaan, ehkä ensimmäisellä kerralla kannattaa laittaa tuo teelusikallinen niin tietää paljonko laittaa seuraavalla kerralla. Itse olin hyvin tyytyväinen kyseiseen suolamäärään, Nikon mielestä ensi kerralla voisi laittaa vähän vähemmän suolaa. Mutta nainen kun määrää kaapin paikan niin tällä mennään! 

Ohjeessa käytetty siis soijakermaa, maidotonta margariinia ja Nikolla oli pakkasessa vielä riisijäätelöään :) 100% maidotonta herkkua siis, ja maistuu meille normaaleille ihmisillekin ;) sekä näköjään yksi pieni sammari olisi myös maistanut mielellään...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti