22.1.2014

Toffeekarkkeja

Essin kokeileva keittiö ei ole ollut viime aikoina kovin menestyksekäs. Saldona on parikin satsia palanutta sokeria, täysin flopanneet vaahtokarkit, pari raa'aksi jäänyttä kakkua sekä maailman epäonnistuneimmat pullat. Oivoi. Viime kirjoituksen jälkeen olemme Niksun kanssa käyneet kahdessa ravintolassa - molemmista tulossa lähiaikoina asiaa, sillä asiathan eivät menneet ihan nappiin. Niko on tässä välissä ehtinyt myös vanheta taas vuodella, ja synttäriaamupala olikin sellainen josta kelpaa kirjoitella! Se vaati kokeiltaan luovuutta, kekseliäisyyttä sekä vaivannäköäkin - eikä vähiten siksi, että Niko piti pitää kiireisenä... Hän kun on niin menevää sorttia ;)

Nyt vihdoin asiaan. Eilen ajattelin kaikista viime aikaisista katastrofeistani huolimatta, tai ehkä juuri niiden vuoksi, tehdä meille jotain pientä herkkua. Sokeri on nyt viime aikoina ollut hieman vihollinen, mutta sisuuntuneena päätin tehdä maidottomia toffeekarkkeja. Toffee on myös ehkä hieman helpompaa valmistaa kuin kinuski? Ainakin allekirjoittaneen mielestä.

Alkuperäinen ohje löytyy täältä

 Toffeekarkit
3 dl soijakuohukermaa (Alpro soya Airy&Creamy)
3 dl sokeria
1,5 dl vaaleaa siirappia
50 g Sunnuntai leivontamargariinia
1,5 rkl vaniljasokeria
 

Valmistusohje on yksinkertainen: Kaada ainekset kattilaan ja sekoita. Keitä hiljalleen, seoksen sopivuutta vot kokeilla pudottamalla seosta lasilliseen kylmää vettä. Mikäli saat pyöritettyä toffeesta pallon, on seos kiehunut riittävän kauan.

Allekirjoittanut aloitti keittämisen laittamalla levyn 5, ja kun seos alkoi kiehua pudotin lämpötilan 3. Lopuksi toffeen valmistuminen alkoi tuntua liian hitaalta ja makeahammastakin kolotti jo kivasti, nostin levyn lämmön 4. Asteikko meidän hellan levyissä on siis 0-6. Välillä kannattaa sekoittaa seosta ja ehkä myös maistella - mutta varovaisuutta peliin, sillä toffee on hyvin kuumaa! Me löydettiin sopiva koostumus vesilasitestin sekä makutestin perusteella. Valmis toffee kaadettiin leivinpaperilla vuorattuun vuokaan.

Lopputulemana oli oikein hyvää, makoisaa ja vaniljaista toffeeta, joka oli juurikin niin tahmeaa ja hampaisiintarttuvaa kuin toffeen pitääkin olla. NAMSKIS.

T:Essi


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti