4.2.2014

Maidoton kinuski-omenakeikauskakku: osa 4

Blogin päivittämiseen tulikin vähän turhan pitkä tauko, mutta en halunnut kirjoittaa päivitystä ennen kuin saan tehtyä onnistuneen version otsikon kakusta. Blogin tarkoituksena ei tietenkään ole esitellä vain onnistuneita ja täydellisiä tekeleitä, mutta halusin nyt kuitenkin saada onnistuneen tekeleen näytille. Onpahan tiedossa miten onnistuin tällä kertaa :D


Reseptin kyseiseen kakkuun löysin blogimaailman syövereistä. Me kirjoitellaan reseptejä
netistä käsin ylös milloin minkäkinlaiselle paperille tai kirjekuoren repaleelle, joten toisinaan alkuperäisten ohjeiden lähde unohtuu. Pienen etsimisen jälkeen ohje kuitenkin löytyi, eli alkuperäiseen ohjeeseen pääset tästä.

Maidoton kinuski-omenakeikauskakku

50g Sunnuntain laktoositonta leivontamargariinia
1 dl sokeria

1-3 omenaa

1 dl Alpron soijamaitoa
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 dl sokeria
1,5 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
1/4 tl suolaa
1 dl rypsiöljyä
3 kananmunaa

1 dl Alpron Soya Airy&Creamy
1 dl fariinisokeria

Uuni noin 175 astetta kuumaksi, paistoaika 40-45 minuuttia.

Tällä ohjeella se kauan kaivattu onnistuminen sitten tuli! Ensin voidellaan kakkuvuoka ja vuorataan se leivinpaperilla (voideltuna paperi tarttuu paremmin vuokaan). Lohkotaan omenat valmiiksi. Sulatetaan kattilassa margariini ja sokeri. Kiehauta kinuski. Tässä oli ensimmäinen ansa: kinuski pitäisi keihauttaa, mutta me keitettiin sitä ehkä hieman liian pitkään - sokeri ja rasva erkaantuivat toisistaan eli ei ollut ihan täydellistä kinuskia mutta uunissa kypsymisen jälkeen ei tätä huomaa. Painele omenalohkot kinuskin päälle.
Seuraavaksi sekoitetaan kuivat aineet keskenään. Vatkataan munat, maito ja öljy, jonka jälkeen lisätään kuivat aineet seokseen (siivilöiden tai ilman - riippuu panostuksesta ;)). Kaadetaan taikina kinuskin ja omenoiden päälle. Sitten uuniin!
Kakku keikautetaan lautaselle jäähdyttyään noin 20 minuuttia. Lopuksi keitetään vielä herkullinen kinuskikuorrute kermasta ja fariinisokerista, joka levitetään kakun päälle. Hyvä ohje kuorrutteeseen löytyy Kinuskikissalta.

Kinuskia tehdessä saa olla tarkkana, ja kannattaa keskittyä vain siihen. Allekirjoittaneelta kärähti päivän ensimmäinen satsi, kun rakas ystäväni Terhi sattui leipomisen lomassa soittelemaan. Älä siis rupattele kaverin kanssa samalla.

Hillakin maistaisi mielellään.
Mitä sitten tapahtui aiemmille kakuille? Kaikki on tulleet syödyiksi tai syötetyiksi vieraille. Ensimmäinen jäi keskeltä täysin raa'aksi (reunat syötiin...). Seuraavan kinuskikuorrute ehti palaa hivenen kitkeräksi ja kovaksi. Kolmannen taikinasta tuli niin löysää, että omenat alkoivat kellua - se siitä keikautuskuviosta. Tätä ilmiötä oli havaittavissa kaikissa muissakin yrityksissä. Tänään laitettiin vain 1 dl maitoa kahden sijaan ja johan toimi! Omenat kesytetty. Kaikissa kakuissa myös ensimmäisen kinuskikerroksen rasva ja sokeri erkaantuivat. Tänään sekin onnistui parhaiten.

Vihdoin voin keskittää energiani seuraavaan leivonnaiseen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti