20.3.2014

Ravintolaruokailuja

Pahoittelut jälleen venähtäneestä tauosta kirjoitusten välillä, kirjoitusinspiraatio on ollut todella hakusessa. Palataan nyt ajassa hieman taaksepäin, tammikuuhun ja silloisiin ravintolakokemuksiin. Ensiksi kannattaa käydä vilkaisemassa postaus Ravintoloissa tilaaminen.

Loppiaisena kävimme siis kylpylälomalla Imatralla Valtionhotellissa. Hotelli ja huoneemme olivat oikein hienoja (kylpylä oli henkilökohtaisesti pettymys) ja ravintolassakin oli oikein hienot puitteet. Niko tilasi ravintolassa muistaakseni pihviannoksen, johon kuului bérnaisekastike (+ranut ja vihanneksia). Tilaus lähti maidottomana ja tarjoilija mietti ääneen kirjoittaessaan tilausta, ettei annokseen taida kuulua mitään maidollista ja lähti toimittamaan tilaustamme keittiölle. Kokkiohjelmia katselleina aloimme kuitenkin miettiä tätä bérnaisekastiketta: eikös ko. kastike tehdä voihin? Tarkistimme asian vielä wikipediasta ja näinhän se oli! Tarjoilija ei ollut maininnut maidottomuudesta kokille, joten annos jouduttiin palauttamaan keittiöön. Myös juomani jäi saamatta (muistivat tietenkin laskuttaa :D), joten ei ihan paras kokemus. En tosin ymmärrä, eikö sitä maidottomuutta pidä mainita kokille joka tapauksessa? Vaikkei omasta mielestä annos sisältäisi maitotuotteita, mutta se vaikuttaa myös annoksen valmistukseen (esimerkiksi pihvin paistaminen voissa/öljyssä) jne.

Tammikuussa kävimme syömässä myös Jyväskylän American Dinerissa. Tilasimme molemmat burgerit. Istuimme melko lähellä keittiötä, joten kuulimme keittiöhenkilökunnan puhuvan jotain maidottomasta burgerista. Sen vuoksi oli aika yllätys, kun Nikon hampurilainen saapui pöytäämme juuston kera... No, ei muuta kun odottelemaan uutta tilalle.

Blogin tarkoitus ei ole mollata ravintoloita, vaan kertoa kokemuksistamme. Emme myöskään tietoisesti etsi huonoja kokemuksia, epämukaavahan se (erityisesti) Nikollekin on. Loppuun täytyy siis kehua Jyväskylän Foodin palvelua. Tarjoilijamme (muistaakseni harjoittelija) otti huolellisesti tilauksemme ylös ja kävi tarkistamassa kokilta joko, että a) onko annoksessa cheddaria tai b) onko cheddarissa maitoa. Allekirjoittanut epäilee vaihtoehto b):tä, mutta ei heti tilanteen jälkeenkään oltu varmoja kumpi oli kyseessä. Mutta mitäpä tuosta, ruoka tuli heti ekalla kerralla juuri oikeanlaisena :)

T: Essi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti