27.8.2013

Juhlahumua ja arjen elämää

Ah, miten ihana viikonloppu onkaan takana. Osallistuttiin kerrassaan upeisiin häihin, jossa allekirjoittaneella oli myös kunnia toimia kaason tehtävissä ja "vieraskirjavastaavana". Täytyy tähän alkuun hehkuttaa miten kaunis olikaan morsian ja sulhanenkin tietty komeana. Meikän täydellinen kummityttö käyttäytyi koko päivän hyvin mallikkasti ja selvästi hääpäivän aamun etenisharjoitukset ovat tuottaneet tulosta, sillä menosuunta on vaihtunut peruuttamisesta etenemiseen :D <3 IHANA.

Olin hyvin tehokkaasti onnistunut unohtaamaan ilmoittaa hääparillemme Nikon erityisruokavalion... Hupsis. Onneksi morsmaikulla on niinkin hyvä muisti (ilmeisesti muistutettu riittävästi tässä 4 vuoden aikana :D) että ruokavaliot oli hoidossa ilman minun ilmoitteluitanikin :) Kiitos siitä! <3 Ruoka oli hyvää ja sitä oli riittävästi. Myös ruokavammailijoille löytyi hyvin ruokaa ja ainakin tuo tämän ruokakunnan vammailija kehui saaneensa mahansa täyteen!

Seuraavaksi seuraakin se "mutta", joka ei millään tavalla ole kriittikkiä häitään juhlineille ystäville eikä häitä järjestäville pariskunnille - MUTTA. Useissa häissä on ruokailu järjestetty buffettina, jolloin kaikki ruuat ovat tarjolla ja niistä  saa sitten jokainen koota lautaselleen sellaisen annoksen kuin haluaa. Tämä on oikein loistava vaihtoehto suurempien ihmismassojen ruokkimiseen ja on kustannuksiltaan huomattavasti pöytiin tarjoilua edullisempi. Esimerkkinä mainittakoon kuitenkin viime viikonlopun häistä, joissa pöydästä löytyi oikein hyviä poropyöryköitä, jotka olisivat olleet myös Nikolle sopivia maidottomuutensa johdosta. Pyöryköiden vieressä oli kuitenkin kulho, jossa oli jotain valkeaa kastiketta (ehkä jotain creme fraicheeta tai vastaavaa). Valitettavasti tätä kastiketta oli joltain tipahtanut poropyöryköiden päälle ja näin ne siis jäivät Niksulta maistamatta - onneksi tarjolla oli myös muuta lihaa eikä masun täyttyminen jäänyt tästä kiinni.

Buffeteissa ei siis tule käytännössä koskaan ruokailtua, sillä niissä sekoittuvat ruoka-aineet, kauhat, levitteiden veitset jne. todella helposti. Aivan huomaamattakin voi kastikepisara pudota kauhan pohjasta johonkin toiseen ruokaan ja tällöin allergisen reaktion vaara on todellinen.

Buffettien maailmasta hyppäys arkeen ja kotikeittiöön:
Hyvin kuvaava tilanne meidän arkielämästä tulikin eilen maanantaina. Niko tuli ensimmäisen koulupäivänsä jälkeen nälkäisenä kotiin ja paistoi itselleen kanaa. Itsehän oli aiemmin samana päivänä paistanut itselleni kanapihvin samalla pannulla enkä sitä vaivautunut pesemään :D Keittiöstä kaikuikin kohta kysymys "Onko tällä pannulla paistettu muuta kun kanaa?" "Ei ole, rakas". Ja niin Niksukin sai ruokaa lautaselleen. Tätä on siis ihan arki - ruuanlaittovälineiden kanssa saa olla tarkkana ettei vahingossa onnistu myrkyttämään Niksua (ainakaan ennen kuin se on rikas ;)).

T: Essi

ps. Sydämelliset onnittelut vielä kertaalleen Cia & Nikke <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti